Top header image

Leg niet de functieomschrijving van je medewerkers vast, maar de talenten.

12 februari 2021 ·

Iedere medewerker in je organisatie heeft – naast het adequaat uitvoeren van de taken die bij zijn of haar functie passen – waarschijnlijk nog veel meer talenten en vaardigheden waar je je niet van bewust bent, en die op een veel breder scala ingezet zouden kunnen worden in je organisatie. Maar dan moet je als werkgever wel op de hoogte zijn van deze talenten. Dat ze er zijn, is zeker. Het vastleggen van deze talenten heeft niet alleen voordelen voor de medewerker, maar ook voor de organisatie zelf.

Het online platform van Job Journey zorgt ervoor dat al je medewerkers zelf hun reis naar werkgeluk kunnen vastleggen en kunnen bijhouden. Dit doen ze aan de hand van verschillende modules die hen begeleiden naar belangrijke ijkmomenten tijdens hun loopbaan. De eerste van deze zes modules in de Job Journey applicatie is het Paspoort. Hierin legt iedere medewerker zijn of haar vaardigheden en talenten vast, waardoor voor de organisatie een aantal voordelen ontstaan.

Het juiste talent bij de juiste uitdaging
Wanneer je inzicht hebt in de talenten, competenties en vaardigheden van je medewerkers kun je deze afstemmen op de benodigde vaardigheden voor bepaalde projecten of opdrachten. Wie is een goede leider? Wie een goede woordvoerder? Wie is creatief? In ieder paspoort staan deze rollen vastgelegd. Dit kunnen functie-overstijgende rollen zijn, waardoor er op een nieuwe manier wordt samengewerkt. Op deze manier benut je het talent van je medewerkers optimaal.

Bevlogen en gemotiveerde medewerkers
Een medewerker die zijn talenten benut en hiermee positief bijdraagt aan projectresultaten of klantopdrachten, werkt met meer plezier en bevlogenheid en zal bovendien succesvoller zijn. Hoe meer medewerkers zelf de ruimte mogen pakken, hoe gemotiveerder ze zullen zijn om hun doel te behalen.

Meer draagvlak voor langetermijnvisie
Bovendien zul je zien dat je medewerkers meer zicht krijgen op je langetermijndoelstellingen. Door het inzetten van talent en de juiste rollen, ontstaat eigenaarschap. Vanuit eigen beweegredenen pakken deze toegewijde medewerkers projecten op en gaan ze nieuwe samenwerkingen aan, gericht op de te behalen doelen. Niet omdat dat van de directie moet of omdat dat zo in de functieomschrijving staat, maar omdat ze het belang ervan inzien en weten dat ze vanuit hun eigen rol en hun eigen talenten méér kunnen bereiken.

Ben je als HR-Manager of directie toe aan een nieuwe aanpak van het benutten van talent in jouw organisatie? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of het bekijken van een demo.

Aan de slag met de demo

Ben je overtuigd van ons platform? Vraag een demo aan of plan een afspraak in.