Top header image

Succesvol naar talentontwikkeling met de Job Journey Academy

19 oktober 2021 ·

Human Resources gaat niet alleen over functioneren en beoordelen van je personeel. Het betekent ook dat je je medewerkers zelf de regie laat nemen over hun loopbaan. Steeds meer organisaties gaan uit van het talent van hun medewerkers en willen zicht krijgen op de competenties en talenten die ze in huis hebben. Dat kan een flinke omschakeling zijn, maar de Job Journey Academy helpt je met inspirerende workshops en trainingen om deze nieuwe visie op talent tastbaar te maken. In dit artikel geven we antwoord op de vijf meest gestelde vragen over de Job Journey Academy.

Waarom een academy?
Als je als organisatie besluit het roer om te gooien en te gaan voor talentontwikkeling, begin je aan een duurzaam proces. Afscheid nemen van het vastomlijnde functiehuis en uitgaan van de talenten van iedere medewerker, vereist een andere mindset. Zowel van de HR-afdeling, als van de medewerkers. Daarom is de Job Journey Academy in het leven geroepen. Met de workshops en trainingen op maat ondersteunt de academy organisaties en hun medewerkers op weg om op de juiste manier te werken met het talent van je medewerkers.  

Welke trainingen en workshops zijn er en voor wie zijn deze bedoeld?
Bij de academy zijn er trainingen en workshops voor de HR-afdeling, maar ook voor de individuele medewerker. Als HR-afdeling krijg je tools aangereikt om het beleid, het gedachtegoed van talentontwikkeling tastbaar te maken. En maak je je visie zichtbaar en vervolgens concreet?
Voor de individuele medewerker geldt dat zij niet altijd precies zicht hebben op wat hun talenten zijn. Of waar ze naartoe willen groeien. Hoe pak je je eigen loopbaan aan? Wat kom je tegen? De trainingen ‘Mijn paspoort’, ‘Mijn bestemming’ en ‘Mijn reisplan’ geven antwoord op deze vragen.

Waarom is het slim deze trainingen te volgen?
De Job Journey Academy is er om HR-afdelingen te begeleiden bij het verandertraject als ze kiezen voor talentontwikkeling. Via de Academy haalt HR een ander geluid binnen, andere methoden en tegelijkertijd kunnen we in co-creatie er voor zorgen dat de verandering aansluit en dus effectief is. Dat betekent vervolgens voor de medewerker dat deze zijn loopbaan in eigen hand neemt, de regisseur wordt van hun eigen carrière.

Hoe zien de trainingen en workshops eruit?
Om zowel de visie als het programma van Job Journey goed in de organisatie te implementeren, werken we bij de Academy met LEGO® SERIOUS PLAY®. Het is de ideale methode om samen na te denken en inzichten te krijgen over hoe je de implementatie van het programma, maar ook de visie op talentontwikkeling in je organisatie het beste aanpakt. LEGO SERIOUS PLAY is een methode die mensen helpt om hun gedachten letterlijk op tafel te zetten. Door te bouwen geef je je ideeën een concrete vorm.

Kun je deze trainingen ook zelf geven aan je medewerkers?
Als HR-afdeling kun je de interne trainingen en workshops ook zelf begeleiden in je organisatie, door zelf facilitator te worden. Naarmate er meer medewerkers betrokken zijn bij de talentontwikkeling, kun je als HR-functionaris zelf leren om ‘Reisbegeleider’ te worden en te leren hoe je zelf je medewerkers traint om vorm te geven aan hun loopbaan en talentontwikkeling. Ook dat kun je leren in de Academy van Job Journey.

Kijk op onze academy voor de verschillende trainingen en workshops.

Aan de slag met de demo

Ben je overtuigd van ons platform? Vraag een demo aan of plan een afspraak in.