Top header image

Je langetermijndoelen halen? Zet het talent van je medewerkers in!

26 januari 2021 ·

Draagt een functiehuis met vastomlijnde taakomschrijvingen nog voldoende bij aan de betrokkenheid van medewerkers om de langetermijnvisie van een organisatie uit te dragen? En zorgt het voor werkgeluk? Wij denken dat het tijd is voor een cultuuromslag als het gaat om talentontwikkeling.

Je eigen medewerkers beschikken over kennis, expertise en vaardigheden én hebben de motivatie om hun eigen talenten in te zetten waar dat het hardst nodig is. Niet omdat dat volgens de regels moet, maar omdat ze het belang ervan inzien en weten dat ze vanuit hun eigen rol en hun eigen talenten méér kunnen bereiken. Voor zichzelf én voor de organisatie.

Van functiehuis naar talentontwikkeling
Job Journey gelooft dat iedereen zelf eigenaar is van zijn of haar eigen loopbaan. Door dit op een laagdrempelige manier te verankeren voor iedere medewerker, worden alle vaardigheden en competenties binnen een organisatie goed zichtbaar en kunnen de juiste verbindingen worden gelegd tussen talenten en uitdagende projecten. Bovendien creëren de medewerkers op deze manier hun eigen werkgeluk. Omdat ze hun eigen loopbaan vormgeven en kunnen doen waar ze goed in zijn. En mensen die gelukkig zijn met hun werk verzuimen minder en presteren beter.

Ga mee op reis
Het nieuwe online talentenplatform van Job Journey biedt medewerkers een praktische manier om de paaltjes langs hun reis naar werkgeluk zelf uit te zetten. En dat zorgt voor bevlogen medewerkers. Werkkrachten die gemotiveerd zijn om de hogere doelen van de organisatie te behalen, omdat ze dat mogen doen op hun eigen manier.
Wil je weten je hoe je je langetermijndoelstellingen kunt behalen door de inzet van de juiste talenten? Schrijf je dan in om op de hoogte te blijven!

Aan de slag met de demo

Ben je overtuigd van ons platform? Vraag een demo aan of plan een afspraak in.